Учители и ученици заедно обновиха класните си стаи

Общество
08.10.2019 | 20:24 ч.

В средното училище "Никола Вапцаров" в Силистра бе проведен своеобразен празник във връзка с  приключването на екологичен и обновителен проект, променил за две години средата за обучение в 27 класни стаи и 4 кабинета, както и всички фоайета и коридори. Проектът стана възможен със спомоществователството на българката Албена Спърлинг от Фондация „Изворът на светлината“, дарила на всеки клас огромни тематични тапети с различно съдържание. Фондацията на сем. Стърлинг по подобен начин е подпомогнала 21 училища в страната, за да придобият неповторим изглед, създаващ уют и положителна атмосфера.

Резултатът „Никола Вапцаров“-Силистра е  и благодарение на благотворителни инициативи на учениците и ръководството на училището, посредством които са събрани над 10 000 лева. Две седмици след края на учебната година учителите доброволно са останали на работа, за да се включат в продължаващите дейности по проекта.

Директорът Калоян Нейков благодари на Албена Спърлинг и съпруга й за дарителството и изказа огромната си радост от задружната работа на учители и ученици.
Албена Спърлинг и нейният съпруг пожелаха на възпитаниците на училището да продължават да мечтаят смело и силно да вярват в своя успех.

Приветствия към присъстващите ученици, учители и родители поднесоха и д-р Мирослав Тодоров - временно изпълняващ длъжността кмет на община Силистра, зам.-областният управител Илиян Великов и Габриела Миткова - началник на РУО Силистра. Д-р Тодоров с пристрастие изрази радостта си от новия и впечатляващ вид на училището и изказа подкрепата на общината към институцията. Той е бивш възпитаник на училището и като такъв високо оцени промените в средата на обучение. Д-р Тодоров подари на училището енциклопедичните издания "Енциклопедия на Силистренска област" и "България в Балканските войни (1912-1913).

 
Печатни издания

Най-четени

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати