Участвате ли във ВСК? Вижте как се свиват над 32 бона

Крими
02.03.2019 | 12:18 ч.

 4 години затвор условно получи касиерка, обсебила пари от колегите си в „Балканфарма Троян“, съобщиха от Прокуратурата. Тъй като М. Б. се признала за виновна и делото е гледано по съкратено производство, наказанието е редуцирано на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Обвиняемата е лишена от правото да упражнява отчетническа и материално-отговорна дейност за срок от три  години.

 

М. Б. е призната за виновна, че от 1 декември 2010 до 31 юли 2016 в Троян, Ловешка област, е присвоила 32 339 лв. от членския внос на 36 членове на ВСК. Тя била касиерка на Спомагателната каса при КТ „Подкрепа“ към „Балканфарма Троян“ АД. В края на 2012 г. се нуждаела от парични средства. Решила, че може да взема част от поверените й пари и да ги осчетоводява по неверен начин, като по-късно възстанови взетите суми.

 

За целта направила дубликат на личните картони, които предоставяла при ревизиите. Така за периода от края на 2010 до средата на 2016-а  прибирала част от получения от членове на касата внос, без да го привежда по разплащателната сметка. Освен това  вземала изтеглени от разплащателната сметка суми по заявени кредити от членове на касата, но не ги предавала на кредитополучателите, обясняват от Прокуратурата.

Съдът е уважил и предявените граждански искове в размер на 32 339 лв. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Ловеч.

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

Скъпи, ти нали ходи на лов преди два месеца?

- Да.Що?

- Щото една сърничка се обади, че е бременна…

АРХИВ | изберете две дати