Трагедия: Ученици в Икономическата гимназия са загиналите в катастрофата на Сръбчето

Общество
29.01.2020 | 11:12 ч.

 

Незапомнена трагедия е обхванала цялата Икономическа гимназия в Русе днес, когато вече всички деца и учители са разбрали, че загиналите в снощната катастрофа на Сръбчето край Русе са ученици от гимназията. От училището са и две от трите тежко ранени момичета, за живота на които продължават да се борят медиците от УМБАЛ Канев. Починалите са Батуан Федаилов от 12 в клас и Деница Данчова от 11 в клас. Съучениците им са в потрес. След като разбрали за атастрофата, съучениците на Батуан се събрали пред спешното отделение на болницата с надежда да помогнат с каквото могат. Надявали се, че има надежда и могат да дадат кръв. Двете ранени момичета са сестрички. Коолата е шофирала 27-годишна жена, тяхна позната, която също е в тежко състояние. „Деница беше прекрасно дете, много красиво, прекрасно, още не мога да осъзная ужаса, който ни връхлетя…“, през сълзи каза класната на момичето.

В момента в училището у зам. Кметът Енчо Енчев и психолози, които изясняват ситуацията и се подготвят да посрещнат учениците от гимназията, които учат втора смяна. Всички пострадали са от Сливо поле. Заради късния час, в който свършват занятията, децата се уговорили да се приберат към Сливо поле заедно с кола. Батуан звъннал на Деница да тръгне с тях.

В Сливо поле е обявен тридневен траур, съобщил кметът Валентин Атанасов, цитиран от „Русе Медиа“. Целият град е потънал в мъка за починалите млади хора.

Коментирай

Краси
31.01.2020 | 08:17 ч.
Дълбоки съболезнования! Много тъжно и нелепо. :(
учител
29.01.2020 | 11:35 ч.
Много трагична ситуация. Родителите е можело да ги настанят в Общежитието за средношколци, вместо да пътуват вечер, защото е много рисково и сега децата щяха да са живи.
 
Печатни издания

Най-четени

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати