Стачка на Кралските пощи в Англия оставя без коледни подаръци милиони на Острова

Свят
11.11.2019 | 13:02 ч.

Автор: Galia Tapai - кореспондент на briagnews

Без коледни подаръци, изпратени по пощата от близки хора, могат да останат жителите на Обединеното кралство. Със същия проблем ще се сблъскат и тези англичани, които искат да използват пощенските услуги, за да изпратят своите подаръци.

Причината добрият старец да не успее да раздаде подаръците си е в планираната през декември общонационална стачка на пощенските служители от „Роял мейл“, алармира BBC. 

Датата за стачката не е обявена, но решението за нея беше гласувано от Профсъюза на пощенските служители (Communications Workers Union) през миналия месец. Предстоят срещи и разговори между представители на компанията и Профсъюза в следващите няколко дни, като е възможно  случаят да стигне доро до съда, съобщава още BBC.

Доставката на пощенските пратки по Коледа не е единственият проблем, който би предизвикала една такава  стачка. На 12 декември предстоят и най-важните парламентарни избори в Обединеното кралство (General Election). Гласуването включва и вот, изпратен по пощата чрез „Роял Мейл“. Ако на тази дата обаче пощенските служители стачкуват, то тогава няма как вотът да бъде броен и зачетен. 
Това може драматично да промени реалния резултат от гласуването, от което зависи бъдещото статукво на кралството, както и това ще има ли Брекзит или не, а ако има ще има ли сделка или не. 

Много неизвестни на Острова и една жежка полититическа обстановка се очакват в студените декемврийски дни.

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати