Спецакция срещу ало измамниците в Горна Оряховица

Крими
18.04.2019 | 11:18 ч.

Полиция и жандармерия блокираха рано  сутринта два квартала в Горна Оряховица - "Калтинец" и "Гарата", съобщава NOVA.

Целта на акцията е да се проверят скъпи имоти на криминално проявени хора, срещу които се водят производства за телефонни измами. Претърсват се и автомобили.

По неофициална информация се претърсват около 15 къщи. В акцията участват полицейски екипи от други градове. Все още няма информация за задържани лица по време на акцията.

Горна Оряховица и Ветово се считат за градовете с най-голям брой "ало" измами. Както вече „Бряг“ писа, спецакция се проведе във вторник и във Ветово. Според официалната информация са извършени процесуално-следствени действия в имоти и жилища, по образувани досъдебни производства за извършване на измами и пране на пари.  Хората от града коментираха, че вероятно става въпрос за заподозрени в телефонни измами. Това потвърди и окръжният прокурор Георги Георгиев. Той уточни, че засега се извършват само проверки и се разпитват хора по няколко досъдебни производства.

 

 

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати