Силистра: Правят еврокилии за арестантите

Крими
08.01.2012 | 18:08 ч.

 

Основен ремонт на всички килии в ареста е започнала Областната дирекция на МВР в Силистра, съобщи началникът на РПУ в града главен инспектор Митко Димитров.

Той каза още, че за целта от Вътрешното ведомство са отпуснали 140 000 лева на силистренската полиция за цялостен ремонт на арестантските помещения в сградата на дирекцията. Целта е да се спазят изискванията, посочени от Евросъюза, каза Димитров.

Ремонтът в момента е в ход и се очаква да приключи след 20 януари. След тази дата капацитетът на ареста ще е почти двоен – 12 места, но всеки арестант ще разполага със задължителните, според европейските стандарти, 4 кв.м площ, ново легло и чисти чаршафи.

Отделно, досегашните две помещения вече са увеличени като брой и площ и ще бъдат обособени за мъже, жени и непълнолетни, като всяко едно помещение не може да е по-малко от 8 кв.м. То е с осигурен пряк достъп до слънчева светлина, а арестуваните ще имат и специални стаи за срещи със своите адвокати. Освен това ще се радват на топли и уютни килии с ламинат и алуминиева дограма. „Клиентите” на полицейския арест ще разполагат също и с тоалетни и бани.

„Постарали сме се да спазим всички условия и нашите арести да предлагат на пребиваващите в тях европейски стандарти. Може да е малко, но е от сърце!”, заяви главен инспектор Митко Димитров. Пред медиите той допълни, че когато всичко е готово, те ще бъдат поканени, за да „опитат” новата придобивка. 

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати