Румъния ни върна днес петима босове на ало мафията

Общество
08.05.2019 | 14:00 ч.

Днес на ГКПП-Дунав мост румънските власти  предадоха на българските си колеги петима участници в престъпна група за телефонни измами.  Задържаните – на възраст от 24 до 36 години, бяха обявени за международно издирване в Шенгенската информационна система на 18 април на основание на издадени от Специализираната прокуратура Европейски заповеди за арест . Те са задържани от румънската полиция същия ден в рамките на проведената под надзора на прокуратурата операция.

Припомняме, че една от най-големите организирани престъпни групи, занимавала се с телефонни измами, бе неутрализирана в хода на предприети действия на територията на София, Велико Търново и Румъния. В нея участваха  служители на ГД „Национална полиция“ и ОДМВР-В.Търново. Реализацията бе осъществена с помощта на румънските партньорски служби и на Евроджъст, съдействали за бързината на разследването.

Бяха задържани пет лица от България – „мулета“, в Румъния – още  шестима от най-високото йерархично ниво на групата, включително и ръководителят, както и над 23-ма  „въртачи“, които постоянно набирали различни телефонни номера на територията на България. Разследването стартира през 2017 г. от Велико Търново. След като мащабите излязоха от територията на ОДМВР,  случаят бе поет от ГДНП, на по-късен етап  се включиха и Специализираната прокуратура и румънските служители. Според  събраните до момента данни, измамите, извършени от задържаната група, са за над  2 милиона лева.

 

 

 

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати