Позабравена измама се завръща, предупредете пенсионерите!

България
11.07.2019 | 14:53 ч.

Новозагорски криминалисти работят по случай на позабравена измама, която обаче явно се завръща. Импровизациите на мошениците са разнообразни, но общо взето баламосват възрастните хора, че ще им увеличат пенсиите. Измамниците са добре облечени, представят се за чиновници и говорят "учено". Това лесно заблуждава пенсионерите на село, макар че в минали години е имало и случаи в градовете. Както е известно, увеличението на пенсиите не става персонално, благодарение на някой служител, а цялостно по категории за страната.

 

В конкретния случай вчера е била измамена 87-годишна жена от село Каменово. Тя била подведена от мъж, който се е представил за общински служител. Непознат, добре обречен мъж, заговорил жената на улицата в селото. След като се представил за служител в общината, той я попитал за размера на пенсията й. Уверил я, че е станала грешка в изчислението и че тя трябва да получава двойно  по-голяма сума. Убедил я да му даде парите, с които разполага в момента, уж да ги опише и да й даде пенсията в пълен размер. Мъжът взел сумата от 260 лева и не се върнал повече. След като установила, че е измамена, жената подала сигнал на телефон 112. Снимката е илюстративна от Интернет.

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати