Обвиненият в убийството на таксиметров шофьор в Разград остава в ареста

Крими
05.03.2019 | 11:02 ч.

Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Разград за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за грабежа, придружен с убийството на таксиметров шофьор, съобщиха от прокуратурата.

22-годишният Сали П. , който беше привлечен като обвиняем за грабежа, придружен с убийството на таксиметровия шофьор от Разград, ще остане в ареста, след като състав на Разградския окръжен съд уважи искането на прокуратурата. Досъдебното производство на Окръжната прокуратура в Разград се води за престъпление по член 199, ал. 2, т. 2 от НК и се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 

На 27 февруари 2019 г. Сали П. наема таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Кр. И., който два дни по-рано имал рожден ден. 22-годишният Сали се върнал от Германия на 22 февруари, където поиграл на ротативки изкараните пари. Останал без средства  в България, младият мъж решил да си ги набави по престъпен начин, като извърши грабеж на таксиметровия шофьор.

 

По пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязал сънната артерия на жертвата. След това успял да извлачи тялото му извън автомобила „Дачия“ в гористата местност, където е и намерено от разследващите. Взел 20 лева от оборота на таксито, мобилния телефон и таблета на шофьора.  По-късно изхвърлил таблета, който е намерен счупен на местопроизшествието.

 

На местопроизшествието, без да знае за извършения грабеж, придружен с убийството на Кр., спира жена, пита дали е станала катастрофа и предлага да помогне. Сали й обяснява, че е катастрофирал, качва се в нейната кола и жената го отвежда в центъра на Разград. Камера е засякла извършителя на престъплението в 21,38 часа.

 

Ограбените пари Сали проиграл. След това отишъл в дома на момиче, където разследващите намерили кървавите му чорапи и пуловера. Шубата, с която бил облечен вечерта на грабежа, заедно с мобилния телефон, 22-годишният изгорил. Обвиняемият бил установен и задържан в кв. „Орел“ в Разград.

 

Определението на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати