Ново красиво кътче създадоха млади силистренци в града

Общество
13.11.2019 | 12:50 ч.

Младежите от неформална група „Placemaker-и в действие“, в поредно партньорство със Сдружение „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, преобразиха част от централната алея пред входа на Художествената галерия в Силистра. Новото арт пространство, наречено от тях „Творческата пейка“, бе създадено в рамките на проект по конкурсна сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците“ 2019 към община Силистра.

Заедно с творците от „Destructive creation“ и с приятелската подкрепа на Ученическия парламент и на Студентския съвет към силистренския филиал на РУ „Ангел Кънчев“, активните млади хора се трудиха неуморно за /пре/създаването на още едно кътче в Силистра – този път с поглед към емблематичната сграда на Художествената галерия.

Атрактивните пейки внасят цвят и създават отношение към изкуството – 3 от тях изглеждат като художествени инструменти, а четвъртата представлява подписа на изявения силистренски скулптор и художник Павел Метеоров.

Вчера в рамките на проекта, младежите организираха и културно събитие „Творческият ден“, което включваше ателие по рисуване „Есенна творческа Силистра“ с участието на изявени деца-художници, както и концерт „Песенна творческа Силистра“ с участието на Вокална школа „Мегатон“.

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

Скъпи, ти нали ходи на лов преди два месеца?

- Да.Що?

- Щото една сърничка се обади, че е бременна…

АРХИВ | изберете две дати