Над 9 милиона фалшиви украински бандероли хванаха на ГКПП в Силистра

Крими
11.06.2019 | 13:52 ч.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ открили на ГКПП Силистра контрабандно пренасяни 9 090 000 броя отпечатани изображения, наподобяващи украински акцизни бандероли за тютюневи изделия, с различни серийни номера, съобщи пресцентърът на Агенция „Митници“.

На 4 юни около 12,15 ч., на излизане от Република България през ГКПП Силистра е селектиран за щателна митническа проверка товарен автомобил с турски регистрационен номер, който по документи превозвал изделия от алуминий и каучук от Турция за Русия. След като митническите служители забелязват манипулации по пломбажното въже, при извършената проверка установяват, че в средната част на товарното помещение камионът превозва 36 кашона, съдържащи опаковки с пачки по 500 бандерола, с отпечатано на тях изображение, наподобяващо украински акцизен бандерол за тютюневи изделия, с различни серийни номера.

Нелегалната пратка от 9 090 000 стикера с изображения на украински бандероли, с общо тегло 576 кг, е задържана. Срещу шофьора на автомобила е съставен акт за установеното административно нарушение. Работата по случая продължава. /СБ/

 
Печатни издания

Най-четени

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати