Милионер ощастливи 261 булки

Свят
29.12.2018 | 11:52 ч.

 

261 индийки, останали без бащи, получиха уникален подарък от индийски милионер, който щедро организира и плати техните сватби, пише британският вестник Metro. Магнатът организира масова венчавка за младите жени, за да бъде спазена една отдавнашна индийска традиция, според която бащата на булката е този, който плаща сватбата и освен това предлага зестра на младоженеца.

 

Ако родителят се е споминал, тази отговорност ляга на плещите на братята на булката. Но когато и тях ги няма, много индийки попадат в ситуация, която ги обрича на живот като стари моми. Без човек, който да заплати венчавката им, особено ако са от бедни семейства, тези млади жени са обречени да живеят в самота.

 

За да спаси девойките от подобно нерадостно и мрачно бъдеще, индийският милионер Савани Махеш от години поема разходите на много булки и така променя живота имq коментира fakti.bg. Последната масова сватба, която той организира, се проведе в град Сурат. Досега Савани Махеш е помогнал на 3 172 индийки, останали без бащи, да си намерят жених и да се венчаят според местните традиции.