КАТ пак тръгна на акция, предния път стотици останаха без книжки

България
18.06.2019 | 14:06 ч.

Специализирана операция на пътна полиция започва от днес в цялата страна. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Това съобщиха от МВР и уточниха, че операцията е заради зачестилите тежки катастрофи през последните дни.

 

През нощта: Кола по таван, 33-годишна загива, мъжът й на 45 с опасност за живота

 

Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски. Полицейските екипи ще бъдат по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик. Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на Пътна полиция, при която  масирано се проверяват транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

 

Две катастрофи вкараха трима със счупени ребра в болницата

 

При предната масова операция по пътищата, която беше от 3 до 9 юни и бе организирана по линя на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, у нас бяха проверени 20 807 шофьори за употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози. Тогава с алкохол са хванати  212 водачи, 48 са били дрогирани. По време на операцията екипите са установили още 286 нарушения за управление на моторно превозно средство без задължителната застраховка Гражданска отговорност. На 480 водачи са отнети свидетелствата за управление на МПС заради неплатени в предвидения от закона срок, от екипите са връчени 3100 електронни фишове на водачи и 237 на техни спътници. При проверките от екипите са открити 9 издирвани лица, установени са и 2 случая на превозване на крадени стоки. Снимка: Архив