Горанов се разсърди на медиите, че го питат въпроси, по които той не иска да говори

Политика
15.11.2019 | 11:54 ч.

"Фондът за изплащане на общо заболяване и майчинство от години е на дефицит, като свържем тази тема и с друго небалансирано решение свързао с почивните и празнични дни, стимулите за контрол са силно занижени, особено в малките населени места, където има тясна връзка между общопрактикуванище лекари и хората."

Така отговори на журналистически въпрос дали решението да не се плаща първият ден от боничния не е скрито увеличеине на социалните осигуровки финансовият министър Владислав Горанов.

Пакетът от предложения съдържа и темата за увеличаване на минималната пенсия и достъпа до детски градини. 

По думите му много анализи показват, че решението за болничния ще прекрати злоупотребите с това. "Предложението е на управляващата коалиция и е в пакет", поясни Горанов и подчерта, че останалите версии по темата са опит за дестабилизиране на коалицията.

"Това е решение зад което сотято достатъчно мотиви, всички са били съгласни на коалиционния съвет", го допълни депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

След като медиите продължиха да питат не е ли несправедливо това решение, финансовият министър завърши изявлението си пред медиите с думите: "Говорим за каквото преценим да говорим, а не каквото вие кажете", и си тръгна.

 

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати