Боил Банов за пожара в Русенската опeра: Благодаря на пожарникарите, от тук нататък ще се доказва вина как и защо е станало (ВИДЕО)

Крими
07.07.2020 | 07:40 ч.

Министърът на културата Боил Банов направи оглед след пожара в операта в Русе. Тя се запали вчера и се наложи да бъдат спасявани работниците, които я ремонтираха, защото само преди 2 седмици сградата беше наводнена от порой.

„Хубавото е, че операта в Русе има застраховка и мисля, че нещата след пожара ще се преодолеят”, каза Боил Банов.

Той посочи, че пожарникарите са си свършили перфектно работата и им благодари.„Направили всичко възможно, за да овладеят ситуацията. Оттук несетне ще се доказва вина за това как и защо това е станало. Хубавото е, че операта има застраховка. Ще се работи със застрахователя и мисля, че нещата ще се преодолеят", каза още Банов.

 

По думите му в момента се водят следствени действия.

„Направен е един първоначален оглед. Колегите ще продължат да работят. Такива пожари се доказват и как тръгват. Мисля, че ще има яснота как се е случило", заяви още Банов.

„Благодаря на пожарникарите, които бяха на място на третата минута, след като пожарът избухна. Ако бяха закъснели, огънят щеше да влезе вътре в сградата”, каза директорът на операта в Русе Иван Кюркчиев.