Американски хляб от месо с доматена глазура

Сити кулинар
19.11.2020 | 15:57 ч.

Трите вида месо, използвани в сочната рецепта отделят много сок, като по този начин няма нужда да се приготвя допълнително сос за сервиране.  

Този месен блат не се нуждае от специална форма, просто оформете форма на питка върху тава за печене или използвайте форма за хляб.

Бонук към вкуса ще е доматената глазура подправена с нещо пикантно.

 

ПРОДУКТИ:
  • 1 супена лъжица слънчогледово олио
  • 1 средна глава лук, нарязан на ситно
  • 1 среден морков, обелен и нарязан на кубчета
  • 1 пръчка целина, нарязана на кубчета
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 1,5 ч. л. Лют пипер на прах
  • 1 ч. л. Суха мащерка или 1 с. л. Прясно нарязани листа от мащерка
  • 300 г  мляно говеждо месо
  • 300 г свинска кайма
  • 450 г месо от колбаси с добро качество
  • 7 супени лъжици доматен кетчуп
  • 2 супени лъжици сос Уорчестър
  • 75 г  галета
  • 1 малка връзка (около 20 г) нарязан магданоз
  • 1 голямо яйце, разбито
  • 1 ч. л. Фина морска сол
  • 2 супени лъжици тъмнокафява захар
  • 1 щипка прясно смлян черен пипер

За соса

  • 1 с. л. обикновено брашно
  • 400 мл бульон от говеждо или свинско месо 
  • 1 ч. л. доматен кетчуп

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Загрейте олиото в тиган и добавете всички зеленчуци. Когато прецените, че са омекнали, прибавете  лютия червен пипер и мащерката и оставете на огъня още 2-3 минути, при непрекъснато бъркане.

След това изсипете съдържанието в голяма купа за месене и оставете да се охлади за 15 минути.

Загрейте фурната до 200 C / фурна с вентилатор 180C /.

Добавете говеждото, свинското месо, колбасите /наденица/, 3 супени лъжици кетчуп, 1 супена лъжица уорчестърширски сос, галета, магданоз, яйце, сол и много прясно смлян черен пипер към зеленчуците и разбъркайте с чисти ръце, докато се комбинират добре. Сместа трябва да се чувства доста твърда, но влажна.

Поставете сместа с месото в центъра на здрава тава за печене или малка форма за печене и оформете на питка приблизително 28 см на 14 см.

Смесете останалите 4 супени лъжици кетчуп, 1 супена лъжица сос Уорчестър и захарта в малка купа и разпределете върху горната част на месото.

Печете в центъра на фурната за 45 минути, докато покафенее и стегне. Ще пусне много сос, докато се готви, но можете да го използвате, за да приготвите соса. Извадете питката от фурната и прехвърлете внимателно в затоплена чиния за сервиране. Покрийте свободно с парче фолио.

Поставете тавата за печене или формата за печене на котлона на слаб огън и разбъркайте брашното в соковете с помощта на дървена шпатула. Варете 20-30 секунди, като разбърквате непрекъснато. Започнете бавно да добавяте описаните продукти за соса, малко по малко и бъркайте непрекъснато.

Оставете да къкри за 4-5 минути. Ако сосът е малко на бучки, използвайте метална бъркалка, за да разбиете брашното. Подправете с още малко сол и черен пипер, ако е необходимо. Прецедете соса през сито в затоплена кана.

Нарежете месото на дебели филийки и поднесете със соса за заливане.

 

 

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.