Ако имате пари, които не ви трябват, вижте къде може да ги оставите

Крими
08.04.2019 | 12:02 ч.

51-годишен куриер на ало-мошеници е задържан край Тутракан след телефонна измама в Силистра. Това съобщиха днес от МВР. В издирването и задържането са участвали полицаи от двата града. На 6 април 62-годишна жена сигнализирала в районното управление в областния град, че час и половина по-рано е оставила до противопожарен кран 2100 лева и около 60 грама златни накити след поискано по телефона съдействие от мъж, който се представил за полицейски служител.

 

Както е известно, искането по телефона на "полицейско съдействие" за залавянето на телефонни измамници, е схема, по която ало-мошениците напоследък масово прибират "излишните" пари на много хора. Разбира се, не е задължително сумите да се оставят до пожарни кранове, може до контейнери за смет, паркове, градинки, пейки, крайпътни табели, крайградски спирки, в торбички по огради, под коли и т.н.

 

 
Жената обаче не изгубила безвъзвратно парите и накитите, както става в повечето от случаите. След получаване на информация за станалото, в РУ-Силистра започнало издирване, в които се включили гранични полицаи и тутракански криминалисти. Около 15,15 часа в района на Тутракан бил задържан 51-годишен мъж, у когото били намерени парите и златните накити от реализираната в Силистра измама. Установени са данни за съпричастността му към извършени други две телефонни измами на територията на съседна област. По случая е образувано досъдебно производство, работата по разследването продължава. Снимката е илюствативна от Интернет.

 

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

Скъпи, ти нали ходи на лов преди два месеца?

- Да.Що?

- Щото една сърничка се обади, че е бременна…

АРХИВ | изберете две дати