48-годишен спечелил 1 милион лева от лихварство

България
12.07.2019 | 11:09 ч.

Пловдивската окръжна прокуратура е привлякла като обвиняем 48-годишният В.П. за това, че през различни периоди от време, без съответното разрешение е извършил по банкови и други финансови сделки. Той е  отпускал кредити, като е предоставил парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 души срещу уговорена лихва. От тази дейност са причинени другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи в размер на 1 000 000 лева, сочи обвинението.

 

Освен това е извършил и финансови операции с имущество. За 1 милион лева закупил недвижими имоти в Пловдив и София, както и движимо имущество, за което е знаел, че плаща с  нерегламентирано придобити пари. Обвиняемият В.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 12 юли Прокуратурата ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Снимката е илюстративна от Интернет.

 

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати