25 г. затвор за мъж от Ряхово, изнасилил и убил старица в Тутракан

Крими
25.03.2014 | 08:58 ч.

42-годишният Светослав Георгиев от русенското село Ряхово получи 25 години затвор при първоначален строг режим за изнасилване и убийство на възрастна жена в Тутракан, стана ясно от Силистренския окръжен съд. Светослав трябва да плати по 20 000 лева за претърпени неимуществени вреди на дъщерята и сина на жертвата – 85-годишна пенсионирана учителка.

Магистратите отхвърлят предявения граждански иск за разликата до 50 000 лева като недоказан. Жестокото убийство, извършено в нощта на 14 срещу 15 август 2013 г. в Тутракан, потриса жителите на града. Пенсионерката живеела сама в дома си, но за нея се грижели синът й и дъщеря й. Безжизненото тяло на старицата е открито сутринта на 15 август от сина й. Гледката на местопрестъплението била потресаваща – жената лежала заклана в локва кръв, а по тялото й личали следи от извършено сексуално посегателство. Аутопсията потвърдила, че преди да бъде убита, старицата е била зверски изнасилена. След престъплението полицията в Силистра разпространява снимка на заподозрения за престъплението – психично болният Светослав Георгиев, като предупреждава, че той е въоръжен с нож.

Подозренията паднали върху мъжа, защото преди убийството в Тутракан били получени сигнали, че се е опитвал да нападне и други възрастни жени. Светослав бил забелязан на 17 август в блатиста местност край Дунав. Той се опитал да избяга, като скочил в реката, но бил заловен. Пред разследващите направил пълни самопризнания. Снимка: МВР

 
Печатни издания
Най-четени

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати