20-годишният Тони от Силистра също остава за постоянно в ареста заради разпространение на дрога

Крими
07.07.2020 | 15:48 ч.

Апелативен съд – Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение на още един силистренец за държане с цел разпространение на наркотици в Силистра.

Разследването срещу Тони С. е започнало на 12 май. Пред жилищен блок в Силистра в условията на продължавано престъпление той държал с цел разпространение високорискови вещества. Извършеният наркотест е констатирал метамфетамин. В обитавано от Тони жилище били открити канабис, метамфетамин и везна. Обвиняемият признал за намерените у него кристални вещества, но отрекъл да са негови наркотиците в квартирата. 20-годишният мъж не е осъждан, но му е било наложено административно наказание за държане на марихуана.

Окръжен съд – Силистра на 23 юни е потвърдил първоначално взетата мярка „задържане под стража“.

Според адвоката му, изчакването на становищата на вещите лица , в ареста щяло да бъде неоправдана репресия, предвид самопризнанията и оказваното от него съдействие.

Според съдебният състав обаче искането за промяна мярката за неотклонение е било неоснователно. Разследвана е била интензивна разпространителска дейност на обществено място, а свидетелските показания и кореспонденция в мобилния телефон на обвиняемия разкривали  личност с трайни престъпни навици и висока обществена опасност.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не може да бъде обжалвано.